Путін віддав будівництво нової залізниці в окупований Крим компанії свого друга – ЗМІ

09:00 09.11.2023

Залізницю, якою окупанти хочуть об’єднати Ростов-на-Дону з анексованим Кримом, і яка проходитиме через окуповані території України, побудує компанія російського бізнесмена Аркадія Ротенберга.

Про це пише російська редакція Радіо Свобода, повідомляє Бізнес.Цензор.

Видання вивчило оголошення на сайтах з пошуку роботи та підбору персоналу. У листопаді там почали з'являтися вакансії спеціалістів "для здійснення будівництва залізниці на нових територіях". Пошук вело товариство з обмеженою відповідальністю "Алмаз". Місцем роботи у більшості оголошень вказано Маріуполь.

На офіційному сайті групи компаній "Алмаз" йдеться, що раніше підприємство займалося видобутком нерудних копалин, переважно піску, у Московській області та Краснодарському краї. А в 2023 році було відкрито "новий напрямок робіт – будівництво федеральних автомобільних доріг федерального значення".

Це збіглося із входженням "Алмазу" в АТ "Дороги та Мости", яке відбулося 13 вересня. Компанії належать 50% "Алмазу", решта 50% ділять на трьох його колишні засновники. Приблизно в цей же час в окупованій Донецькій області почалося будівництво нової залізниці, випливає з супутникових знімків.

АТ "Дороги та Мости" – один із найбільших активів друга президента рф владіміра путіна Аркадія Ротенберга. Компанія була виділена у 2020 році з капіталу ПАТ "Мостотрест" для участі у групі "Нацпроєктбуд". "Мостотрест" будував Кримський міст, за що потрапив під міжнародні санкції.

При цьому на офіційних ресурсах ні ТОВ "Алмаз", ні його материнські компанії, пов'язані з Ротенбергом, не згадують про контракти з державою на будівництво залізниці через окуповані території України до анексованого Криму.

Раніше зрадник Євген Бадицький, якого росіяни призначили керувати окупованою частиною Запорізької області, заявив, що окупанти вже почали будувати залізницю, яка має з’єднати Ростов-на-Дону та Крим і пройде, зокрема, територією тимчасово окупованого Запоріжжя. 

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему