Чорний дим видно на сотні метрів: у Бурятії спалахнула пожежа на комбінаті...

15:20 08.11.2023

У росії 8 листопада спалахнула чергова потужна пожежа. У Бурятії загорівся один із цехів гірничо-збагачувального комбінату “Озерний”, площа пожежі перевищила 500 кв.

Про це повідомляет видання «Флот 2017» із посиланням на російські ЗМІ. Підприємство займається видобутком та переробкою свинцево-цинкових руд.

У російських ЗМІ з ранку 8 листопада з’явилися повідомлення про потужну пожежу на гірничо-збагачувальному заводі в Бурятії, що спеціалізується на видобутку та переробці свинцево-цинкових руд з подальшим виробництвом.

Вогонь поширився на площу 500 кв м. У гасінні пожежі задіяно 29 осіб та 16 одиниць техніки, а округу застилає їдкий чорний дим.

 

Місцеві пропагандисти запевняють, що горить цех флотації, який нібито не експлуатувався. А губернатор регіону Олексій Циденов заявив, що постраждалих через пожежу немає.

“На Озерному на місці пожежі працюють 8 од. техніки. 16 осіб. У дорозі ще 8 машин. Будівля 100 на 150 метрів горить 500 м.кв. Поширення вогню зупинено, 5 стволів на гасінні та одна ланка газодимозахисної служби. Постраждалих немає”, – заявив голова Бурятії.

За розслідування причин пожежі взялася прокуратура Бурятії.

Завод розпочав роботу лише влітку поточного року. Як писали російські пропагандисти, в росії очікували, що ГЗК потужністю 6 млн тонн на рік вироблятиме до 597 тисяч тонн цинкового та до 82 тисяч тонн свинцевого концентратів на рік.

На будівництво підприємства витратили понад 90 млрд рублів.

Теми:

Ще на цю тему