ВМСУ: Севастополь, як база російського флоту, для рф втрачено назавжди

08:20 06.11.2023

Тимчасово окупований російськими терористами Севастополь у Криму для росіян назавжди втрачений, як безпечна база для кораблів. Зараз росія через це розгублена та не знає, як діяти у Чорному морі.

Як повідомляе видання «Флот 2017» про це сказав речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі Національного телемарафону.

«Зараз ситуація стабільна. Схоже, що ворог реально не розуміє, що далі робити. І бере таку оперативну паузу, щоб якось змінити може свою тактику», – зазначив він.

Першим кроком росіян стало розосередження корабельного складу на Чорному морі. Росіяни намагаються використовувати інші бази. В Чорному та Азовському морях зараз фактично присутні тільки два кораблі.

«Можливо, зараз вони будуть вирішувати, як взагалі використовувати інші бази, враховуючи те, що Севастополь не є зараз і не буде вже ніколи безпечною базою для росіян, і тому таке затишшя… Носіїв взагалі не спостерігаємо. І навіть у Середземномор’ї зараз усього дві одиниці. Зазвичай вони там усім угрупуванням знаходились в морі, але у Сирії угрупування теж зменшується, тому що, мабуть, присутність великого корабельного угрупування країн НАТО змушує їх трохи сумувати», – резюмував спікер.

Ще на цю тему