З приводу нещодавньої атаки по Керченському заводу "Залів"- Андрій Клименко

09:37 05.11.2023

Четвертого ноября жители временно оккупированной Керчи сообщили о звуках взрывов в городе. Местные паблики со ссылкой на очевидцев сообщили о задымлении в районе судостроительного завода «Залив» в Керчи.

В українській армії підтвердили ракетний обстріл суднобудівного заводу "Залив" у Керчі. За даними Stratkom ЗСУ, атака була успішною.

Незабаром стало відомо, що насправді принаймні одне влучання в корабель дійсно було - ракета влучила в корабель проекту “Каракурт”.

Саме який корабель було уражено розповів Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook.

«На першому фото - панорама заводу з борта судна в Керченській протоці. Дата - 2023 рік. Синя стрілка - один з "Каракуртів". Велике судно - кабельне судно «Волга» для Головного управління глибоководних досліджень МО РФ.

На другому фото (скрін відео з тг-канала Крымский ветер) - пожежа після сьогоднішньої атаки.
Схоже, що дійсно було вражено або один з Каракуртів, або - у всілякому разі - місце його добудови. Це може бути або "Амур", що як раз добудовується на плаву, або "Аскольд", що проходить заводські ходові випробування».

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему