Велика Британія братиме участь у проєкті ЄБРР щодо страхування від воєнних ризиків в Україні

09:40 03.11.2023

Велика Британія долучиться до розробки та реалізації Європейським банком реконструкції та розвитку проєкту страхування від воєнних ризиків в Україні.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт Мінекономіки. 

"Співпраця таких потужних та надійних партнерів нашої держави, як уряд Великої Британії та ЄБРР, дає впевненість в успіху проєкту, старт якому було покладено під час Конференції з відновлення в Лондоні. Прогрес у розробці та практичному наповненні цього проєкту, у реалізації та посиленні інших проєктів у сфері страхування воєнних ризиків, започаткованих урядами, міжнародними фінансовими інституціями, страховими компаніями свідчить, що наші партнери розуміють надзвичайну важливість цього напрямку в контексті відновлення України", - зазначила перша віцепрем’єрка та міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Проєкт ЄБРР передбачає створення нового фонду, який сприятиме розвитку міжнародного ринку перестрахування та страхування майна та торговельних ризиків, включаючи страхування товарів у дорозі або на складах. Заява про наміри, підписана між ЄБРР та урядом Великої Британії, демонструє підтримку Сполученим Королівством продовження технічного та адміністративного розвитку проєкту ЄБРР. Велика Британія також сприятиме підвищенню міжнародного інтересу до проєкту завдяки своєму статусу світового лідера в питаннях страхування.
 

Ще на цю тему