Опубліковано супутникові знімки нових позицій ППО у Криму / Фото

15:40 01.11.2023

Опубліковано супутникові знімки нових позицій російської протиповітряної оборони в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на телеграм-канал Крим.Реалії.

Журналісти Радіо Свобода виявили на супутникових знімках сервісу Planet.com нові позиції для російських систем ППО на південь від села Чорноморське в анексованому Криму.

При цьому журналістам не вдалося знайти знімків, на яких було б видно військову техніку – можливо, її привозять туди тільки в нічний час.

Найпівнічнішу з трьох нових позицій, як випливає з порівняння супутникових знімків за різні дати, було побудовано 1-2 вересня, наступну у напрямку на південь – 8-14 вересня, нарешті, південну – 18-22 вересня.

Нагадаємо, що 30 жовтня “Мілітарний” повідомляв про нанесення ударів по позиціям російських ППО в районі Оленівки.

Російські джерела заявляли, що внаслідок удару було поранено 17 російських військовослужбовців та пошкоджено 5 автомобілів, один з яких не підлягає відновленню.

Офіційно ця інформація, поки не підтверджена ні українською, ні російською стороною.

Також повідомлялося, що елементи російського зенітно-ракетного комплексу С-300 були уражені в районі селища Молочне.

Повідомляється, що атака відбулася 30 жовтня близько 6 години ранку, у результаті атаки були пошкоджені елементи комплексу та знищений дизель-генератор.

Позиції С-300 біля селища Молочне (⁦45°13’07″N⁩ ⁦33°15’37″E⁩). Знімок: Google Earth.

Крім того, судячи з інформації супутників моніторингу пожеж NASA, 30 жовтня на території військової частини № 60135 зайнялася пожежа, причина винекниння якої невідома.

Військова частина № 60135 – це 475 окремий центр радіоелектронної боротьби Чорноморського флоту РФ, який розміщений в районі Севастополя.
 

Ще на цю тему