Коса, що зростає, загрожує розділити обміліле Тайганське водосховище / Фото

17:00 28.10.2023

Через посилене скидання води на потреби Південно-Східного Криму, відсутність поповнення Північно-Кримського каналу, а також теплої та посушливої погоди найбільш обмілілим виявилося Тайганське водосховище.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

На водосховищі швидко росте протяжна коса, що загрожує поділити водойму на дві частини, що прискорить її повне висихання.

«Тайганське водосховище зараз залишилося взагалі без підживлення, тому що наповнюється шляхом переливу з Білогірського водосховища, яке знаходиться поруч, і яке зараз саме знаходиться в критичному стані. Тому в умовах високого випаровування та вбирання води в землю ситуація для Тайганського водосховища катастрофічна. Натомість рибалка зараз хороша», – розповіли кореспондентові Крим. Реалії місцеві рибалки.

Фото: Крим.Реалії

У Криму у жовтні відбувається масове обмілення та висихання річок.

Через чотири місяці після катастрофи на Каховській ГЕС Крим опинився на порозі чергової кризи. Критична ситуація з наповненням Білогірського та Тайганського водосховищ: вони заповнені на 32% та 16% від проектного обсягу. На початок жовтня водосховища природного стоку в Криму наповнені лише на 62%, негативна динаміка триває через посушливий і дуже теплий вересень та жовтень.
 

Ще на цю тему