У РФ у наступному році запланували створити ще один армійський корпус, дивізії, бригади та навіть флотилію

10:00 27.10.2023

Скільки це за чисельністю та взагалі наскільки реально, якщо мова йде одразу про 19 бригад та 49 полків
УМоскві під час наради з комплектування збройних сил РФ були оголошені плани щодо формування нових з'єднань. Чи є вони частиною, розвитком або переробкою планів озвучених так званим міністром оборони Шойгу наприкінці 2022 року - невідомо.

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Рік тому плани торкались збільшення чисельності до 1,5 млн, формування нового армійського корпусу, загалом 22 дивізій, з яких п'ять артилерійських дивізій. Але тепер і виключно на 2024 рік оголошено про створення: ще одного армійського корпусу, семи дивізій, 19 бригад, 49 полків та однієї флотилії. Саме такі цифри озвучив Дмітрій Медведев, який офіційно значиться заступником голови ради безпеки РФ.


На цей раз у Кремлі не стали уточнювати, мова йде про нові формування, або про розгортання на основі вже існуючих. Наприклад, торік з 22 дивізій мали бути створені з нуля лише три мотострілецькі та потенційно ще дві десантно-штурмові, а 12 (7 мотострілецьких та 5 морської піхоти), мали бути розгорнуті з бригад, як вочевидь і 5 артдивізій.

Але оголосити про створення й сформувати, це звісно абсолютно різні речі. Якщо порахувати потребу виходячи з того, що будуть сформовані сім найбільш "бюджетних" мотострілецьких дивізій, кожна з яких складається з п'яти полків, то це 84 тисячі особового складу, близько 1700 БТР/БМП, 1300 танків, близько 1000 одиниць артилерійських систем.

 

Ще 14 полків, які не увійшли у дивізії, це на прикладі також мотострілецьких, відповідно штатної структури, мова йде про близько 30 тисяч осіб особового складу, які мають отримати на озброєння 1400 +БМП/БТРів, трохи понад 430 танків та під 500 артсистем.

 


До цієї потреби необхідно додати 19 бригад. Якщо мотострілецьких, то виключно умовно (бо єдина структура бригад у РФ відсутня взагалі) - це ще близько 110 тисяч осіб, понад 3200 БТР/БМП, під 600 танків та ще понад 1300 одиниць артилерії.

Тобто загалом мова йде про 224 тисячі особового складу, близько 6300 БМП/БТР, 2300 танків, 2800 артсистем включно з мінометами. А вже з однієї дивізії та декількох бригад у РФ вже можуть сформувати армійський корпус, як це зробили на прикладі 3-го, який так і розчинився десь в українському чорноземі без особливих звісток.

Відносно формування флотилії, то де саме, у якій кількості - взагалі незрозуміло. Можливо лише припустити, що мова цілком може йти й про Ладозьку флотилію, бо Балтійський флот РФ вже відпрацював втечу на це озеро.

І якщо потреба в озброєнні у техніці вже звісно давно вийшла за межі будь-яких можливостей російського військово-промислового комплексу, то з особовим складом проблеми навряд чи будуть. Бо Медведев повідомив, що з початку року по 25 жовтня поповнення до збройних сил РФ загалом склало 385 тисяч осіб. Зазначимо, що втрати ворога у живій силі, відповідно до повідомлення від Генштабу ЗСУ, за той самий період склали близько 187 тисяч.

Теми:

Ще на цю тему