РФ проводять примусову мілітаризацію українських дітей на окупованих територіях – ISW

13:40 26.10.2023

Російські окупаційні адміністрації продовжують примусову мілітаризації українських дітей, які проживають на окупованих територіях.

Про це пише у черговому огляді американський Інститут вивчення війни (ISW), повыдомляє Радіо Свобода.

«25 жовтня російська окупаційна адміністрація Херсонської області повідомила, що 12 школярів зі Скадовська склали присягу на вірність «зміцненню могутності російської держави» і стали кадетами. Окупаційне «міністерство освіти» Херсонської області високо оцінило відновлення кадетського руху серед дітей шкільного віку за поширення російських військово-патріотичних цінностей», – повідомляють аналітики.

Також вони звертають увагу, що російська окупаційна влада продовжує використовувати медичну інфраструктуру для виправдання депортації українських дітей до Росії. Як приклад, подаються дані окупаційних сил, що торік до Москви на «операції» відправили 70 дітей з окупованої Донеччини.

«ISW раніше відзначав, як російські чиновники депортують дітей до Росії під виглядом медичної чи психіатричної необхідності та не повертають їх додому в Україну», – йдеться в повідомленні.
 

Ще на цю тему