Без додаткових особливих анонсів та нагнітання РФ провели ядерні навчання «Гром»

11:40 26.10.2023

Без додаткових особливих анонсів та нагнітання, які передували торішнім ядерним навчанням "Гром" у РФ з практичним пуском міжконтинентальних балістичних ракет, у Кремлі повідомили про їх проведення 25 жовтня.

Навіть підводний човен для навчань залучили той самий - спущений на воду у 1987 році К-114 "Тула", пише DEFENSE EXPRESS

Офіційно повідомляється, що по полігону "Кура" на Камчатці з космодрому Плесецьк був здійснений пуск комплексу "Ярс", з акваторії Баренцевого моря з атомного підводного ракетного крейсера стратегічного призначення К-114 "Тула" ракети Р-29РМУ2 "Синева", а також бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет.

Водночас цей наряд сил один в один повиорює той, який був залучений до навчань 26 жовтня 2022 року. Тоді також було залучено один "Ярс", бомбардувальники Ту-95МС та, що найбільш цікаво - той самий підводний човен "Тула".

К-114 "Тула" вступила в стрій ще у 1987 році, належить до проєкту 667БДРМ "Дельфин", несе 16 ракет Р-29РМУ2, які є модернізацією ракети Р-29, яка була прийнята на озброєння 1974 році.

Як і у попередній рік у навчаннях не було використано, ані новіші підводні човни проєкту "Борей", з ракетами Р-30 "Булава", ані стратегічні бомбардувальники Ту-160, ані "Сармат" відносно статусу якого у РФ самі заплутались.

Також доволі дивна відсутність інформаційного нагнітання відносно проведення навчань, бо рік тому вони взагалі проходили двічі. Спочатку у лютому, на передодні повномасштабного вторгнення, при цьому позапланово, з присутністю білоруського диктатора Лукашенко та значно більшою кількістю пусків - два "Ярса", один ОТРК "Искандер-М", двох Ту-95МС, один МиГ-31К, двох підводних човнів "Варшав'янки" та 667БДРМ "Карелия", а також двох кораблів, включно з пуском "Циркона" з фрегата проєкту 22350 "Адмирал Горшков".

Нагнітання істерії перед гриманням ядерною зброєю було і рівно рік тому, попри значно менший масштаб навчань. Але у цьому році - взагалі повна інформаційна тиша до самих навчань, пише видання.
 

Ще на цю тему