Росія намагається приховати наслідки вибухів на кримській авіабазі "Гвардійське"

18:40 25.10.2023

Після вибухів, які чули жителі Криму в районі аеродрому "Гвардійське" у вівторок ввечері, 24 жовтня, там трапилась масштабна пожежа. Однак РФ приховує це.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Кримський вітер".

Зокрема, NASA опублікували нові супутникові знімки карт пожеж, на яких видно, що на авіабазі "Гвардійське" сталась масштабна пожежа. Ймовірно, це сталося саме після вибухів. Однак російська окупаційна влада приховує цю інформацію.

Нагадаємо, ввечері вівторка, 24 жовтня, місцеві Telegram-канали повідомили про те, що у Криму чути звуки вибухів в районі Севастополя. Після цього там було оголошено про сигнал повітряної тривоги.

За словами місцевих жителів, звуки були дуже гучні, а у деяких будинках повилітали вікна.

Що цьому передувало
Учора ввечері, 24 жовтня, кримчани повідомляли у мережі про потужні вибухи, що чули у Севастополі. Розповідали про як мінімум два вибухи, причому другий було чутно навіть у Бахчисараї, що знаходиться за 30 кілометрів.

Також у Севастополі оголосили сигнал повітряної тривоги.

Вже пізніше місцевий "губернатор" Розвожаєв пояснив "бавовну" проведенням штатних заходів в акваторії в районі Кара-Коби, зокрема з використанням реактивних бомбометів. Він стверджував, що засобами РЕБ нібито "був посаджений безпілотник, який здетонував на землі, у полі".

Теми:

Ще на цю тему