Україна планує брати участь у Паралімпіаді-2024 попри присутність російських та білоруських спортсменів

17:40 24.10.2023

Україна має намір брати участь у Паралімпійських іграх-2024 в Парижі й не бойкотувати змагання, навіть якщо російські та білоруські спортсмени будуть присутні на них у нейтральному статусі.

Про це сказав президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич, інформує Цензор.НЕТ

"Ми налаштовані брати участь у Паралімпіаді в Парижі. Ми робитимемо все задля українського атлета, який бореться за те, щоб його перемога була складовою перемоги над війною, і щоб вони (росіяни й білоруси) не брали участь у Паралімпіаді.

Не хочу будь-якої думки, в якій йшлося б про те, щоб прибрати українського спортсмена. Коли він стикнувся з бомбардуваннями й дефіцитом коштів, коли він пройшов окупацію, стояв перед "орками", які його обшукували, був на межі смерті, коли в нього загинули рідні й близькі – й він готовий перемагати в ім'я України, ми зобов'язані зробити все, щоб цей атлет (змагався - ред.)", - заявив він. 

Сушкевич наголосив, що Україна повинна зосередити зусилля на тому, щоб увесь цивілізований паралімпійський світ не допустив так звану процедуру нейтральності, яка "допускає вбивць, насильників і тих, хто підтримує вбивства й насилля", до Паралімпіади в Парижі.
 

Ще на цю тему