Українські моряки беруть участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior -23-ІІ у Британії

15:00 23.10.2023

Протимінні кораблі “Черкаси” та “Чернігів” та штаб тактичної групи протимінних дій ВМС ЗС України беруть участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior -23-ІІ, що тривають у територіальних водах Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

"Для українських військових моряків цей тиждень розпочався з участі у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior -23-ІІ, які проводяться в межах територіальних вод Великої Британії. Від ВМС ЗС України до практичних дій у морі залучаються протимінні кораблі “Черкаси” та “Чернігів”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, участь у багатонаціональному навчанні Joint Warrior-23-ІІ протимінних кораблів “Черкаси” і “Чернігів” та штабу тактичної групи протимінних дій ВМС ЗС України відбувається в рамках комплексної підготовки зазначених підрозділів, під керівництвом менторів Королівських ВМС Великої Британії. До складу учасників увійшли Королівські ВМС та Королівські повітряні сили разом із сухопутними військами Великої Британії. Також, окрім України, у навчаннях беруть участь кораблі та судна від Нідерландів, Бельгії, Польщі, ФРН та Данії.


В пресслужбі повідомили, що основна мета підготовки полягає у досягненні особовим складом екіпажів та штабу тактичної групи протимінних дій відповідного рівня готовності до виконання завдань за призначенням, а також взаємосумісності з протимінними підрозділами країн-партнерів. Окрім того, відпрацьовуються питання планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО. Метою є набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення об’єднаних багатонаціональних операцій.

Ще на цю тему