Навчання на F-16: українських пілотів тренуватимуть британські інструктори

16:00 21.10.2023

На початку 2024 року військові Великої Британії навчатимуть українців на військових базах у Румунії.

Як повідомляе видання« Флот 2017» про це поінформував посол Великої Британії в Румунії Ендрю Нобл, це має полегшити армійцям поглиблення сучасних знань у військовій сфері.

Зазначається, що Румунія допомогла Україні та надала простір для проведення тренувань, щоб “захистити спільні цінності та демократію”.

Ендрю Нобл повідомив про угоду між британським урядом, Україною та владою Румунії. Тож вже незабаром більшу частину тренувань, які проводять британські інструктори для військових ЗСУ, буде перенесено на кілька військових баз у Румунії.

Посол не став розповідати про конкретні подробиці, водночас висловив сподівання щодо початку проведення навчань вже у першій половині 2024 року. Він пояснив, що рішення дозволить армійцям тренуватися набагато ближче до фронту з РФ та швидше повертатися на поле бою.

Велика Британія з початку повномасштабного вторгнення росіян підтримує Україну. Зокрема на території країни відбувається підготовка українських військ, британські інструктори навчають армійців медицині, розміновуванню, проведенню десантних операцій.

Ще на цю тему