Росія повернула у Чорне море підводний ракетоносій із чотирма «калібрами»

10:00 20.10.2023

Війська Російської Федерації повернули на бойове чергування в Чорному морі підводний ракетоносій із чотирма ракетами типу "калібр".

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

Вона зазначила, що корабельне угруповання РФ продовжує курсувати в районі, який "поки що вважає умовно безпечним", – від східного узбережжя Криму до Новоросійська.

За словами Гуменюк, більшість російського корабельно-катерного складу тримається ближче до узбережжя і несе чергування в режимі патрулювання.

Водночас керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" зауважила, що росіяни повернули на чергування підводний ракетоносій із чотирма "калібрами" на борту. У зв‘язку з цим Гуменюк закликала громадян уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги, адже виявлення пусків із таких ракетоносіїв ускладнене для систем протиповітряної оборони.

Окрім того, вона поінформувала, що деякі ворожі судна можуть нести на борту розвідувальні безпілотники. "Ворог активно використовує безпілотну розвідку. Очевидно, готують удари", – додала керівниця об’єднаного пресцентру.

Як повідомлялося, станом на 19 жовтня корабельне угруповання ворожого російського флоту було розгорнуто в кількості 10 одиниць, з яких 9 у Чорному морі та 1 в Азовському морі.

Підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу “калібр”, виводився на бойове чергування 17 жовтня.
 

Ще на цю тему