У Криму «суд» залишив чотирьох активістів із Бахчисарая під вартою на чотири місяці

10:20 20.10.2023

Підконтрольний РФ Київський районний суд окупированого Сімферополя продовжив на чотири місяці, до січня 2024 року, утримання під вартою учасників "п'ятої бахчисарайської групи" - Руслана Асанова, Ремзі Німетулаєва, Абдулмеджита Сейтумерова та Эльдара Якубова.

Про це Укрінформу повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

"Всім чотирьом продовжили арешт на 4 місяці до січня 2024 року. Наша позиція незмінна - для кримінального переслідування немає ніяких підстав, для затримання і арешту також", - сказав він.

Курбедінов зазначив, що ФСБ РФ "видає чергові припущення, що нібито наші підзахисні можуть сховатися від слідства, вплинути на свідків тощо". При цьому не надається жодних доказів, наголосив він.

"Насправді істинна причина утримання в слідчому ізоляторі на час слідства - це не страх, що наші підзахисні сховаються або ін. Це таке покарання за те, що відмовилися наговорювати на себе та інших, відмовилися визнавати неіснуючу провину та вішати на себе ярлик терористів", - додав адвокат.

"У нас є три дні, упродовж яких буде подана апеляційна скарга до Верховного суду Криму", - наголосив він.

Як повідомлялося, 24 серпня о четвертій годині ранку російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова. Всім затриманим пред'явили підозри про участь у діяльності організації Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії.
 

Ще на цю тему