Британська розвідка оцінила здатність Москви захистити Кримський міст від ударів

11:20 19.10.2023

Кримський міст є великою і вразливою структурою. Для його захисту від винахідливих українських спецслужб потрібно дуже багато сил та коштів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.


Як зазначається у зведенні, 14 жовтня віце-прем'єр Росії Марат Хуснуллін заявив, що пошкодження, завдані Україною в липні 2023 року ударом по Кримському мосту, було усунено достроково.

Незважаючи на те, що міст повністю працездатний, його використання, як і раніше, обмежене через процедури, запроваджені після першого українського удару в жовтні 2022 року. Вантажівки та паливо, як і раніше, перевозяться на поромі, йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, Кримський міст залишиться життєво важливою ланкою у підтримці російської окупації Криму та сил Москви на півдні України. Однак тепер міст є значним тягарем безпеки, що вимагає багатокомпонентного захисту, включаючи використання систем протиповітряної оборони та екіпажів, які в іншому випадку були б розгорнуті в іншому місці.

Можливості російських сил захистити цю "велику і вразливу" структуру, як і раніше, будуть наражатися на загрозу "через винахідливість українських військових та служб безпеки", зазначають у Міноборони Британії.

Теми:

Ще на цю тему