У Туреччині оголоссила 3-денну жалобу на знак пам'яті тисяч загиблих у Палестині

09:40 19.10.2023

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на знак пам'яті тисяч загиблих у Палестині, більшість з яких – діти та мирні жителі, оголосив у Туреччині 3-денну національну жалобу.

Про це повідомило державне турецьке агентство Anadolu, передає УНН.

Цитата

«Туреччина поділяє величезний біль наших палестинських братів та сестер. На знак пошани пам'яті тисяч жертв, більшість із яких - діти і ні в чому не винні мирні жителі, у Туреччині оголошено 3-денну національну жалобу». — написав у соціальній мережі президент Ердоган.

Деталі

Відповідно до цього рішення, на всій території Туреччини та в її закордонних представництвах приспустять на половину державний прапор до заходу сонця у суботу, 21 жовтня 2023 року.

Контекст

Уночі 18 жовтня органи охорони здоров'я Сектору Гази заявили, що армія Ізраїлю завдала удару по лікарні Аль-Ахлі, внаслідок якого загинули сотні людей. В Армії оборони Ізраїлю стверджують, що медичний заклад атакувало палестинське угруповання "Ісламський Джихад".

Лікарня Аль-Ахлі розташована у центральній частині Сектору Гази. За даними представників Гази, внаслідок атаки загинули щонайменше 500 людей. Ще кілька сотень зазнали поранень.

Ще на цю тему