Які характеристики має модернізована РЛС П-18С, і як вона зможе зміцнити нашу ППО(фото)

08:20 19.10.2023

РЛС П-18С, фото ілюстративне, джерело - NAUDI

Які особливості цієї станції можуть покращити й умови для роботи екіпажу, і живучість під час бойових дій

Як повідомляе Війсковий портал« DEFENSE EXPRESS»
Компанія "Системний Електронний Експорт", яка спеціалізується на радіолокаційній техніці, провела глибоку модернізацію РЛС П-18, створену ще кілька десятків років тому. Оновлена радіолокаційна станція отримала позначення П-18С, відрізняється наявністю сучасних систем життєзабезпечення, електроживлення та підйому антени, а бортова апаратура цієї РЛС дозволяє управляти її роботою дистанційно.

Головне завдання для модернізованої П-18С – автоматичне виявлення цілей, визначення поточних координат та автоматична передача радіолокаційних даних користувачам, пише прес-служба Національної асоціації оборонної індустрії (NAUDI) на своїй сторінці у Facebook.

РЛС П-18С, фото ілюстративне, джерело - NAUDI

Зазначається, що оновлена П-18С від компанії "Системний Електронний Експорт" (входить до NAUDI) має наступні характеристики:

Дальність виявлення цілей – до 350 кілометрів
Одночасне супроводження – до 250 цілей
Термін експлуатації – 60 тисяч годин.
Крім того, заявляється використання сучасного програмного забезпечення на базі Linux, розширення діапазону частот до 140-180 МГц, та можливість використання віддалених робочих місць на дистанції до 500 метрів від самої РЛС. При цьому, що важливо, усе обладнання П-18С розміщується лише на одному шасі.

РЛС П-18С, фото ілюстративне, джерело - NAUDI

За наведеними вище характеристиками випливає, що оновлена П-18С може значно зміцнити нашу протиповітряну оборону завдяки покращеним можливостям по виявленню повітряних цілей та швидкості передачі даним по ним "далі за ланцюжком".

Крім того, розміщення усього блоку апаратури на одному шасі, та можливість роботи на виносних робочих місцях може не тільки покращити ергономіку для обслуги РЛС, але й забезпечити живучість цієї станції в умовах повномасштабних бойових дій.

РЛС П-18С, фото ілюстративне, джерело - NAUDI
 

Ще на цю тему