Литва пропонує Молдові допомогу в розробці моделі управління кризовими ситуаціями

15:20 18.10.2023

Канцлерка уряду Литви Гедре Бальчітіте висловила підтримку Молдові в прискоренні європейської інтеграції, а також запропонувала допомогу в розробці національної системи управління кризовими ситуаціями.

Як пише "Європейська правда", про це вона заявила на четвертій Конференції прихильників Молдови у Кишиневі, повідомляє LRT.

Литва готова поділитися з Молдовою своїм досвідом межах аналізу застосування інституційних рішень, правового регулювання та спільної розробки стратегії реформ, а також допомогти у створенні постійної системи моніторингу загроз та впровадженні відповідних технологій.

За словами посадовиці, оскільки РФ продовжує війну проти України, Молдова стикається з численними викликами національній безпеці, маючи справу з зовнішніми загрозами та гібридним тиском.

Глава МЗС Німеччини обіцяє підтримку Україні та Молдові попри кризу на Близькому Сході
"Дивлячись у майбутнє, Молдова повинна продовжувати зміцнювати стійкість свого суспільства, в тому числі перед обличчям гібридних загроз. Це вимагає добре функціонуючої національної системи управління кризовими ситуаціями та адміністративних ресурсів", – наголосила Бальчітіте.

Вона також додала, що європейська інтеграція Молдови залишається одним з головних пріоритетів зовнішньої політики Литви.

Ще на цю тему