У Туреччині пройшли масові протести проти нападу Ізраїлю на лікарню в Газі

11:40 18.10.2023

По всій Туреччині вчора ввечері пройшли протести проти нападу Ізраїлю на лікарню Аль-Ахлі в Газі. В Анкарі протестували під посольством Ізраїлю, в Стамбулі - біля генконсульства.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал TRT Haber.

“Громадяни, які відреагували на бомбардування Ізраїлем баптистської лікарні Аль-Ехлі в Газі, яка перебувала в блокаді, прийшли до будівлі генерального консульства на Бешикташі з палестинськими прапорами в руках. Учасники, реагуючи на бомбардування лікарні, скандували гасло «Вбивця Ізраїлю, геть з Палестини», а також скандували такбір”, - повідомляє телеканал. 

У Кайсері, що в центральній частині країни, громадяни зібралися на площі Республіки з прапорами Туреччини та Палестини в руках. Представники неурядових організацій у своїх виступах відреагували на дії Ізраїлю та вимагали якнайшвидшого припинення утисків.

У Газіантепі, що на півдні Туреччини, громадяни зібралися на площі демократії, розмахували турецькими та палестинськими прапорами, скандували гасла на кшталт «Геть Ізраїль», «Вітання Палестині» та «Вбивця Ізраїлю, геть із Гази».

У Шанлиурфі, що на південному сході, громадяни, окрім акції протесту, провели також поминальну молитву за загиблими під час ізраїльської атаки.

Акції протесту проти дій Ізраїлю та на підтримку Палестини також пройшли в Кахраманмараші, Малатії, Адиямані, Кілісі та інших містах.


У столиці Анкарі, як повідомляє видання Sözcü, багатолюдний натовп зібрався біля посольства Ізраїлю, тримаючи в руках палестинські прапори та засудивши дії Ізраїлю. Також під посольством провели заупокійну молитву та читали Коран. Натовп розійшовся близько 4 ранку.

Ще на цю тему