РФ тримає в Чорному морі підводний човен: скільки на ньому ракет

09:40 17.10.2023

Російські окупанти тримають у Чорному морі на бойовому чергуванні 9 суден, серед них є один підводний човен - ракетоносій, на борту якого можуть бути "Калібри".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

Офіцер зазначила, що наразі в акваторії Чорноморського регіону спостерігається шторм, що ускладнює для надводних плавзасобів ЧФ РФ перебування у морі.

"Море в цілому на нашій стороні - воно потужно штормить... 4-5 балів, це велике хвилювання моря, отже, надводні ракетоносії були заведені в пункти базування ще за добу, коли тільки починався шторм, і зараз на чергуванні лише підводний ракетоносій. Його спорядження - до чотирьох ракет типу "Калібр", - розповіла вона.

При цьому Гуменюк звернула увагу про підвищену небезпеку для громадян у разі ракетної атаки з підводних човнів.

"Нагадаю, що виявлення пусків саме з підводного човна для систем протиповітряної оборони може бути ускладненим. Тому коли ми говоримо про таку загрозу треба враховувати, що для переходу в укриття є декілька хвилин, і не зволікати з цим", - наголосила представниця Сил оборони. півдня України.

"Зараз корабельне угруповування продовжує перебувати в тому самому районі, де їм здається, що поки що безпечно - це від східного узбережжя Криму до російського Новоросійська. Їх всього дев'ять. Очевидно, що внаслідок шторму будуть заведення в пункти базування", - повідомила Гуменюк.

Крім того, ще один ворожий корабель висвітлює ситуацію в Азовському морі, додала вона.

Ще на цю тему