Російські загарбники завантажують одночасно три судна в порту окупованого Маріуполя / Фото

16:20 16.10.2023

У морському порту тимчасово окупованого Маріуполя уперше після початку повномасштабного російського військового вторгнення під завантаженням перебувають одночасно три комерційні судна. 

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, пише видання Порти України.

В порту одночасно три судна біля причалів під погрузку. Вперше таке з початку окупації. Всього окупанти задіяли чотири судна класу РМ3 через свою «цивільну» фірму «РКС-НР». Однак, щоб три одночасно ще не було. Якщо це не перешвартування ліберійських суден, то це погана новина для нас”, — написав Андрющенко у Telegram.

Також у порту помічені нові бетоні конструкції та якісь нові вантажні контейнери.

Будемо намагатись дізнатись, що там. Хоча, може Велика Бавовна просто зійде з небес та спростить нам все. Бо там нічого цивільного точно немає”, — зазначив Андрющенко.

Фото: https://t.me/andriyshTime

Росія планує перетворити Маріуполь на великий логістичний хаб для експорту зерна з тимчасово окупованих територій Донеччини та Запорізької області. Для цього окупанти зносять залізничний вокзал та перебудовують морський порт.

У січні Служба безпеки України оголосила призначеному російськими загарбниками «в.о. директора» Маріупольського морського порту Григорію Соболевському про підозру в організації злочинного механізму вивозу морським шляхом української сільськогосподарської зернової та металургійної продукції.
 

Ще на цю тему