Кораблям Чорноморського флоту РФ, шо збігли з Севастополю, не вистачає причалів в інших портах 

19:00 14.10.2023

Командування ЧФ РФ розосереджує флот, перекидаючи кораблі та катери в Новоросійськ (РФ), Феодосію та Керч (тимчасово окупований Крим).

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Вони (Росія - ред.) розосереджують кораблі здебільшого в інші порти, окрім Севастополя. Це Новоросійськ, де є досить велика база ВМС, Феодосія та навіть Керч. Навіть іноді така є версія, що буде відновлено базування їх в Абхазії. Проте це поки що лише інформація не підтверджена. А що стосується розосередження – цей факт ми підтверджуємо», - сказав Плетенчук.

За його словами, при цьому в окупантів виникли проблеми з «причальним фронтом». «Пірсів не вистачає, щоб ці одиниці розмістити. І в результаті деякі, які їм не так шкода, вони відправили назад у Севастополь. Це катери «Серна» та кілька буксирів», - зазначив речник ВМС.

Нагадаємо, Сили оборони 13 жовтня уразили російський корабель «Павел Державин» та рятувальне буксирне судно ЧФ РФ «Профессор Николай Муру».
 

Ще на цю тему