Найбільший французький виробник електричного обладнання остаточно пішов з Росії

20:40 12.10.2023

Французька група Legrand, яка виробляє широкий спектр електроустаткування різного ступеня складності, завершила продаж свої активів у Росії.

Як повідомляється на сайті компанії, угода про продаж російського бізнесу місцевому гравцю набула чинності 4 жовтня, пише Бізнес.Цензор.

"Після цього Legrand більше не буде працювати на російському ринку", – зазначається у повідомленні.

Legrand вирішила піти з Росії наприкінці січня через "зростання операційних труднощів та невизначеності". Тоді вона повідомила, що розглядає різні варіанти, щоб забезпечити передачу свого бізнесу.

Legrand працює у 80 країнах. Перше представництво у Росії французька компанія відкрила 1993 року, її виробничі майданчики розташовувалися в Ульяновській області. Legrand також має представництво в Україні.

Новим власником трьох російських заводів Legrand та 20 представництв стала місцева електротехнічна компанія IEK Group, повідомляє РБК.

IEK Group працює на електротехнічному ринку з 1999 року. Її головні виробничі площі розташовані у містах Ясногорськ, Новосибірськ та Казань. Загальна площа виробничих цехів компанії станом на 2022 рік – 68 000 кв. м, за власними даними.
 

Ще на цю тему