Окупанти сконцентрували в Криму різні системи ППО – речник Повітряних сил ЗСУ

17:00 12.10.2023

Росія має різні системи ППО в тимчасово окупованому Криму, аби охороняти своє угрупування військ там, водночас велика територія РФ не має такого захисту.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, якими засобами ППО окупанти захищають Керченський міст.

«Там багато всього стоїть. По-перше, там є кораблі, які мають вже засоби ППО різних типів – це і ЗРК, зенітні гармати. У них є таке озброєння, той же самий «Панцирь», він має ті зенітні гармати, як в "Гепарда", і знищує саме безпілотники. Це мають росіяни і на кораблях. Також банально баржі ставлять, загородження для того, щоб морські дрони не проникали, тобто міст вони захищають. Вони розуміють, що міст - це ключова артерія для забезпечення угруповання військ у Криму», - повідомив Ігнат.

Він нагадав, що росіяни продовжують виробляти власні системи ППО, однак ракети HARM та безпілотниками їх добре вражають, що змушує ворога перетягувати системи ППО з різних регіонів Росії. 

«Питання в тому, чи зможуть вони виготовляти достатньо швидко і в достатній кількості їх», - відзначив речник, додавши, що, на жаль, ракет у росіян досить багато.

Відповідаючи на питання, чи продовжать росіяни переміщувати ближче до фронтів системи ППО і оголювати інші напрямки, Ігнат зазначив: «У них територія взагалі вся оголена, там немає ППО. ППО в Росії може захищати там бункер Путіна, десь там Москву, можливо, великі міста. Звичайно, що вони будуть захищати стратегічні об’єкти, ймовірно об’єкти, які приносять кошти олігархам тощо. Росія настільки велика, неможливо таку державу захистити якоюсь парасолькою ППО».

Нагадаємо, у Військово-морських силах ЗСУ підтвердили пошкодження російського патрульного корабля "Павел Державин" біля тимчасово окупованого Севастополя. 

Ще на цю тему