Зеленський сьогодні здійснить візит до Румунії

09:40 10.10.2023

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 10 жовтня, здійснить візит до Румунії – перший з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це пише Європейська правда із посиланням на повідомлення канцелярії румунського президента Клауса Йоганніса

Клаус Йоганніс прийме Зеленського, який приїде до країни на запрошення румунської сторони, в Котроченському палаці в Бухаресті.

"Візит підтверджує незмінну безумовну підтримку Румунією України в контексті незаконної війни Росії проти нашої держави, а також особливий характер двосторонніх відносин між Румунією та Україною, їхній потенціал та необхідність обговорення на найвищому рівні проєктів та питань, що становлять взаємний інтерес", – йдеться в повідомленні.

Лідери України та Румунії обговорять посилення підтримки Києва в протистоянні російській агресії, безпекову ситуацію в регіоні та в Чорному морі й "необхідні кроки для її врегулювання", а також розвиток двосторонньої співпраці.

Окремо в повідомленні канцелярії румунського президента згадується питання "повного дотримання прав осіб, які належать до національних меншин". Йдеться, імовірно, про претензії Бухареста до українського закону про нацменшини, а також тривале небажання відмовитись від штучної назви "молдовська мова".
 

Ще на цю тему