Rheinmetall отримав друге замовлення на виробництво боєприпасів для України та Німеччини

20:20 06.10.2023

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав друге замовлення в рамках угоди з Бундесвером на виробництво артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

Йдеться про виробництво «десятків тисяч снарядів для українських та німецьких Збройних сил». Про це виробник повідомляє на своєму сайті, передає Укрінформ

Вартість замовлення становить тризначну в мільйонах євро цифру.

Бундесвер доручив Rheinmetall поставити загалом десятки тисяч снарядів L15 для українських збройних сил, а також звичайні 155-мм снаряди Assegai для німецької армії. 

Постачання заплановано на 2024 рік.

Лише в липні 2023 року компанія Rheinmetall оголосила про укладення нової та розширення вже існуючої рамкової угоди з Бундесвером у сфері артилерії. Контракти охоплюють поставку кількох сотень тисяч снарядів, детонаторів і порохових зарядів.

Потреба у поповненні складів боєприпасів Збройних сил зумовлена війною в Україні. У цьому контексті Rheinmetall отримав кілька великих замовлень у сфері артилерійських боєприпасів.

Нещодавно укладена рамкова угода з Rheinmetall щодо постачання 155-мм артилерійських боєприпасів діє до 2029 року, та замовлення може сягати близько 1,2 млрд євро. 

Перші замовлення на бойові та навчальні боєприпаси були розміщені одразу після підписання контракту. 

Нагадаємо, раніше німецький збройовий концерн Rheinmetall підтвердив, що отримав від Федерального антимонопольного відомства Німеччини дозвіл на створення спільного підприємства з концерном "Українська оборонна промисловість" (колишній "Укроборонпром").
 

Ще на цю тему