У Франції спустили на воду перший фрегат FDI для Греції  / Фото

20:00 04.10.2023

На корабельні Naval Group в місті Лор’ян пройшла церемонія спуску на воду першого фрегата проєкту FDI для Військово-морських сил Греції.

Про це повідомляє видання Naval News, пише Мілітарний.

Міністр оборони Греції з офіційним візитом відвідав корабельню Naval Group, щоб взяти участь в церемонії спуску на воду першого фрегата за проєктом FDI для ВМС Греції.

Корабель отримав назву Kimon та бортовий номер F601. Корабель названий на честь грецького генерала, який одержав значні перемоги під час греко-перських війн у 6 сторіччі до нашої ери.

Фрегат Kimon покидає сухий док в акваторії корабельні Naval Group. Фото з мережі

Після спуску корабель розпочне добудову на плаву, а вже на початку 2025 року, його буде передано безпосередньо грецькому флоту.

Крім фрегата Kimon, Греція очікує ще два кораблі цього типу які, названі на честь грецьких генералів та адміралів: Nearchos та Formion.

Замовлення на новий тип фрегатів, Греція розмістила у 2022 році. Уряд країни підписав відповідне замовлення з Navale Group, як будівником кораблів та MBDA, як постачальника радіоелектронних систем та озброєння.

Основним озброєнням кораблів стане система вертикального пуску Sylver A-50 на 16-комірок для запуску зенітних ракет Aster 15 та Aster 30.

Корабель посилить склад грецького флоту та забезпечить кращі можливості протиповітряної оборони та кращі протичовнові та протикорабельні можливості на фоні активної розбудови флоту Туреччиною.
 

Ще на цю тему