Азербайджан відмовився від переговорів з Вірменією за посередництва ЄС

16:00 04.10.2023

Азербайджан відмовився від переговорів із Вірменією за посередництва Європейського союзу в Іспанії. 

Про це повідомила азербайджанська агенція APA із посиланням на власні джерела, пише видання Ліга.Новини.

За словами співрозмовників журналістів, Баку наполягав на участі у переговорах Туреччини, проте цього не допустили Франція та Німеччина.

Видання пише, що у запропонованому Азербайджану п'ятисторонньому форматі Вірменія-Азербайджан-Франція-Німеччина-ЄС "сформувалася антиазербайджанська атмосфера".

"Азербайджану такий формат не потрібен. Баку не бачить необхідності обговорювати проблеми регіону з далекими від регіону країнами. Однак Азербайджан може взяти участь у зустрічі, якщо з'явиться колишній тристоронній формат ЄС-Азербайджан-Вірменія", — йдеться у повідомленні.

Особливу увагу азербайджанці приділяють Франції, яка виступає на боці Вірменії, тим самим пояснюючи своє небажання брати участь у діалозі за посередництва Парижа.

27 вересня 2023 року вірменська служба Радіо Свобода поінформувала, що понад 47 000 вірмен виїхали з Карабаху, що становить третину всього населення.
28 вересня так званий голова НКР Самвел Шахраманян підписав указ про розпуск республіки до кінця цього року.
Того ж дня МЗС Азербайджану закликало вірмен із Нагірного Карабаху не виїжджати з цього регіону і запропонувало процес інтеграції в азербайджанське суспільство.
 

Ще на цю тему