Мін’юст виставило на аукціон арештоване судно Sky Moon

12:00 04.10.2023

Відділ примусового виконання рішень Мін’юсту в Одеській області виставив на аукціон арештоване танзанійське судно, що заходило в окупований Крим.

Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Мін’юсту виставило на електронний аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ») арештоване судно Sky Moon. Стартова ціна за лот складає 22 844 400 грн, йдеться на сайті Міністерства юстиції, пише usm.media.

«Універсальне вантажне судно знаходиться у задовільному стані. На сторінці лота покупець може знайти додаткову інформацію по лоту й зареєструватися на аукціон», — повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Аукціон оголосили на 20 жовтня 2023 року. Гарантійний внесок для участі в аукціоні складає 1 142 220 грн.

Нагадаємо, морські прикордонники затримали судно Sky Moon 30 листопада 2016 року на річці Дунай. Судно арештували через порушення порядку в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території Криму. Sky Moon незаконно перевозило з окупованого Севастополя у Джурджулешти контрабанду технічної соди вартістю 18,5 млн гривень.

Зазначається, що капітан проігнорував законні вимоги прикордонників зупинити судно й прийняти оглядову групу на борт. Внаслідок цього висадка оглядової групи проходила просто на ходу судна.

В суднових та в паспортних документах екіпажу прикордонники знайшли підтвердження фактів заходу судна до портів на тимчасово окупованій території України та переміщення звідти вантажу. 

Універсальне вантажне судно Sky Moon побудували у 1978 році в Норвегії. Країна реєстрації судна — Танзанія; порт приписки — Занзібар. Довжина Sky Moon становить 75 м, а ширина складає 13,3 м. Дедвейт судна — 4083 тонни.
 

Ще на цю тему