Місія ООН не виявила порушень проти цивільних осіб у Нагірному Карабаху

Місія Організації Об’єднаних Націй, яка відвідала Нагірний Карабах уперше за майже 30 років, не виявила порушень проти цивільних осіб або пошкоджень об’єктів цивільної інфраструктури в результаті війни.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на Лігу, про це заявив представник ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Reuters.

Попри заяви Вірменії про здійснення етнічних чисток у Нагірному Карабаху з боку Азербайджану Баку заперечує такі дії. Влада Азербайджану заявляє, що зацікавлена в тому, аби місцеве вірменське населення залишилося в цьому регіоні та інтегрувалося в азербайджанське суспільство.

Уперше за майже 30 років місія ООН приїхала до Нагірного Карабаху в неділю, 1 жовтня. Вона побувала в Ханкенді, головному місті регіону.

Дюжаррік додав, що представники місії не отримали "жодних повідомлень ні від місцевого населення, ні від інших громадян" про насилля проти цивільних осіб.

Представник ООН зазначив, що члени команди не бачили руйнувань сільськогосподарської інфраструктури або мертвих тварин.

Також Дюжаррік повідомив, що місія оцінила потреби місцевого населення, що залишилося в Карабаху. Представники місцевої громади повідомили представництву ООН, що в регіоні залишилося від 50 до 1000 вірмен.

Представник місії наголосив, що наразі в Ханкенді не працює жодний магазин, однак азербайджанська влада планує відновити медичне обслуговування та низку основних комунальних послуг.

Дюжаррік резюмував, що ООН продовжить постійні візити в регіон. 

Ще на цю тему