У РФ черговим вихвалянням розкрили кількість втрат та дійсний масштаб прихованої мобілізації

12:40 03.10.2023

Очільник Північної Осетії вирішив настілки вихвалитись перед Путіним, що розкрив реальні масштаби втрат РФ
УРФ повністю табуйована тема втрат і попри офіційне замовлення у вересні міністерством праці та соцрозвитку РФ 230 тисяч посвідчень загиблих учасників бойових дій є лише зібрана журналістами інформація про поховання понад 25 тысч окупантів.

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Також майже не розголошується кількість мобілізованих у ході так званої "повзучої мобілізації", яка проводиться шляхом активного залучення до контрактної служби у війську.

Але часом вихваляння російських представників влади дозволяє оцінити реальні масштаби обох процесів. На цей раз це сталось завдяки заяві голови одного з суб'єктів РФ - Північної Осетії. Її очільник Сергей Меняйло під час звіту Путіну вихвалився тим, що у регіоні започаткована ініціатива з видачі "соціальних паспортів" учасникам так званої "СВО", які отримали "важкі каліцтва".

І за його словами вже видано понад 3 тисячі таких паспортів і мова йде про всіх інвалідів - колишніх мобілізованих, "добровольців" та контрактників.

Але ця цифра не збігається з офіційною інформацією щодо кількості осіб, які потрапили під "часткову мобілізацію", яка за планом у цьому регіоні була визначена на рівні до 1000 осіб.

Також це не збігається й з даними щодо відомих "добровольчих загонів", які сформовані за національною ознакою - батальйони "Алания" та "Осетия", які на 70% сформовані з мешканців Північної Осетії (інша 30% - з Південної Осетії). Більше того, традиція "земляцтва" призвела до того, що всі так звані чмобіки з регіону також були направлені у національний підрозділ.


До речі такі відносно не значні показники пов'язані з тим, що все населення Північної Осетії це 699 тисяч осіб на 2019 рік. З них за даними російської служби статистики працездатного чоловічого населення (16-54) - 195 тисяч.

Тобто вже кожен сотий чоловік від 16 до 54 років з цього регіону був на фронті, отримав важке поранення та повернувся. Скільки повернулись та були демобілізовані без важкого каліцтва, скільки загинуло - окреме питання.

Але для розуміння порядку розбіжності між російськими офіційними даними та реальністю. На всю РФ відповідного до державного реєстру інвалідів станом на 15 липня 2023 року з 24 лютого 2022 року офіційно було зареєстровано лише 5127 особи.

Теми:

Ще на цю тему