Із Криму до в’язниць РФ етапували політв'язнів Джелялова та братів Ахтемових

18:20 02.10.2023

Російські окупанти 2 жовтня вивезли з Криму засуджених першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла (Джелялова) та активістів Асана Ахтемова й Азіза Ахтемова, їх етапували до в'язниць Російської Федерації.

Про це повідомила дружина кримського політика й активіста Нарімана Джелялова Левіза Джелялова у Facebook, пише Українська правда.

«Сьогодні Нарімана, Асана і Азіза насильно вивезли з Криму, етапувавши до в'язниць.

Я навіть уявити не можу, як важко Наріману їхати з Криму, адже його любов до Батьківщини – вона невичерпна. Незважаючи на погрози, він один із тих, які залишалися і боролися за право вільно і чесно жити в Криму», - написала дружина політв’язня. 

Левіза Джелялова наголосила, що окупаційна влада звинуватила ні в чому не винних людей «у безглуздих і абсурдних діяннях», сфабрикувала справу проти Нарімана Джеляла і братів Ахтемових.

За її словами, працівники СІЗО в останні кілька тижнів перебування Нарімана там також перешкоджали їхнім зустрічам і спілкуванню за допомогою листів і дзвінків. Джелял лише зміг передати послання через адвоката і запевнив, що їде не з власної волі.
 

Ще на цю тему