За причетність до «кримськотатарського батальйону» позбавлені волі 33 українці – КРЦ

19:00 30.09.2023

У місцях несвободи росіяни утримують понад 33 українців, звинувачених у причетності до «кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджіхана».

Про це повідомив «Суспільному» голова Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв, повідомляє видання Крим.Реалії.

Затримували їх як на території окупованого Криму, так і на окупованих територіях. Насамперед це Херсонська та Запорізька області. У більшості – Херсонська область, у Генічеському районі», – наголосив він.

Крім того, за даними КРЦ, відомо понад 60 випадків затримання та покарання за адміністративним кодексом РФ за «дискредитацію ЗС РФ».

«Тут є і штрафи, і адміністративні арешти на кілька діб. Далі 10 людей заарештували та звинуватили за кримінальним кодексом РФ за «дискредитацію ЗС РФ», – уточнив Барієв.

За його словами, окупанти намагаються залякувати більше проукраїнськи налаштованих громадян, які проживають на окупованих територіях, намагаються продемонструвати ефективну роботу спецслужб Росії, а також звітувати перед своїм командуванням, що вони активно працюють у Криму.

У Криму зафіксовано десятки випадків переслідування громадян за нібито участь у «кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана». Багато затриманих отримали реальні терміни і вже відбувають покарання у російських в'язницях.

ФСБ Росії внесла «кримськотатарський добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджіхана» до списку «терористичних організацій» у 2022 році.
 

Ще на цю тему