Форум оборонних індустрій у Києві зібрав представників 252 компаній із понад 30 країн

13:30 30.09.2023

Представники 252 оборонних компаній з більш як 30 країн долучилися до першого міжнародного форуму індустрій у Києві.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на відкритті форуму, повідомляє Укрінформ.

"Тут представлено більш ніж 30 країн - Європа, Америка, Азія, Австралія. 252 оборонні компанії, які виробляють повний спектр зброї та оборонних систем і рішень", - сказав глава держави.

Водночас головною у залі форуму він назвав "упевненість вільного світу у тому, що ми можемо захистити наших людей, наші цінності, і зробимо це".

"Радий вітати усіх вас, усіх, хто готовий разом з Україною і в Україні будувати арсенал вільного світу, сучасний та потужний арсенал, який не залишить шансів жодному агресору", - підкреслив Президент.

Він зауважив, що ідеться не лише про агресію Росії, хоча дійсно зараз найперше завдання - перемогти у цій війні та повернути українському народові довготривалий і надійний мир.

Зеленський упевнений, що спільно з міжнародним партнерами цього вдасться досягнути.

Водночас він відзначив, що Україна втілює задля свого захисту нові технології, робить найбільш ефективними практики бою, реальні практики просування вперед, захисту людей та інфраструктури, додавши, що цим досвідом зможе поділитися і з партнерами.

При цьому президент наголосив, що Україна зараз "в такій частині оборонного марафону, коли важливо йти вперед, це критично, не відступаючи, щодня потрібен фронтовий результат".

Він подякував усім у світі, хто допомагає такий результат забезпечувати, але нагадав, що без власного виробництва зброї та снарядів, без власних оборонних технологій це було би просто неможливо.

"Світ бачить, на що здатні наші українські ракети, наші технології, українські дрони. Ми створюємо перший у світі флот морських дронів, який позбавляє російські військові кораблі сенсу і примушує їх ховатись. Ми почали виробництво гармат та снарядів натовських калібрів, які потрібні на полі бою, наші протитанкові ракетні комплекси більш далекобійні та безпечніші в управлінні, ніж цілий ряд інших аналогів, ми пропонуємо свої програмні рішення для оборони від управління до кібербезпеки", - акцентував глава держави.

Нині, за його словами, Україна зацікавлена у локалізації виробництва техніки, необхідної для захисту, та кожної із тих оборонних систем, які використовуються українськими воїнами і дають найкращі результати у виробництві зброї.
 

Ще на цю тему