Розтрощення підводного човна «Ростов-на-Дону» у РФ назвали «легкими пошкодженнями» / Фото

13:00 26.09.2023

У "Ростов-на-Дону" влучили мінімум дві крилаті ракети, скоріш за все Strom Shadow, які вибухають у середині, але у РФ продовжують заявляти, що це майже не вплине.

У РФ попри наявність супутникових та навіть звичайних фото з результатом першої в історії результативної атаки крилатими ракетами по підводному човну повідомили, що "Ростов-на-Дону" отримав лише "незначні ушкодження", пише defense.news.

І як повідомляє російська державна інформаційна агенція ТАСС з посиланням на власні джерела: "у субмарини незначні ушкодження, що не вплинули на її міцний корпус. Їх усунення може лише незначно збільшити час знаходження підводного човна на плановому ремонті".

Фото з сайту defense.news

Водночас загальний рівень пошкоджень навіть судячи лише з двох фото з одного борту говорить про наступне.

Одна з ракет уразила "Ростов-на-Дону" у носовій частині - у перший, торпедний відсік, знищивши самі торпедні апарати з усіма системами заряджання. Враховуючи те, що мова йде про Storm Shadow, яка вибухає після пробиття корпусу і результат вивернутих елементів корпусу - результат вибуху у середині, то можливо пошкодження зазнали житлові приміщення під торпедним апаратом, носова група акумуляторних батарей, можливо - елементи гідроакустичного комплексу "Рубикон-М".

Друге ураження прийшлось у середину корпусу у районі третього жилого відсіку, четвертого дизель-генераторного відсіку та кормової групи акумуляторних батарей. У всіх випадках проглядається пробиття міцного корпусу. Тим більше - вибухи були з середини. Відкрите питання - пожежа у середині корпусу, яка означає вигорання комунікацій. Також відсутні фото підводного човна з іншого боку.
 

Ще на цю тему