Російські загарбники намагаються ховати кораблі за цивільними суднами у Керченській протоці

12:40 25.09.2023

Неподалік Керченської протоки біля узбережжя Криму російські окупанти створили район огляду, де накопичують цивільні судна, за якими ховаються військові кораблі.

Як повідомляе відання «Порти Украіни» про це заявила керівниця об’єднаного прес-центру

Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк під час брифінгу в «Медіацентрі Україна – Укрінформ».

Ворог, розуміючи, що в Чорному морі і в пунктах базування йому вже не зовсім спокійно, використовуючи ту аналітику, яка вже свідчить про результативну роботу Сил оборони на різних відстанях, намагається переховуватися за цивільним судноплавством. Тобто, створивши той самий район огляду неподалік Керченської протоки, накопичуючи там цивільні судна, за якими в принципі і переховується”, — зазначила Гуменюк.

За її словами, район, який умовно можна окреслити як східне узбережжя Криму, і в напрямку Новоросійська, окупанти поки що вважають для себе більш-менш безпечним.

Крім того, вона зауважила, що в напрямку острова Зміїний ворог намагається демонструвати своє панування, шляхом використання тактичної авіації зі скиданням керованих авіабомб

Раніше ДУ «Держгідрографія» випустила прибережне попередження, яким з 4 серпня оголосила акваторії російських портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань зоною військової загрози. Цьому передувала «бавовна» з ВДК «Олєнєгорскій горняк» і нафтовим терміналом у Новоросійську. Крім того, в ніч на 5 серпня морські дрони атакували біля Керченського мосту російський нафтовий танкер Sig, що перевозив нафтопродукти для російської армії і флоту.

Ще на цю тему