Азербайджан підтвердив загибель 6 російських «миротворців» у Нагірному Карабаху

14:20 22.09.2023

Генпрокуратура Азербайджану заявила про загибель 6 російських "миротворців" під час "антитерористичних заходів" у Нагірному Карабаху 20 вересня.

Про це пише Українська правда з посиланням на Генпрокуратуру Азербайджанської Республіки у Facebook.

Генпрокуратура Азербайджану повідомила, що "20 вересня групою військовослужбовців Збройних Сил Азербайджанської Республіки, які брали участь у локальних антитерористичних заходах на території села Джанйятаг Тертерського району Азербайджану, з вогнепальної зброї був обстріляний автомобіль із дислокованими на цій території військовослужбовцями Миротворчого контингенту РФ... У результаті події загинули 5 військовослужбовців РМК".

Повідомляється, що машину російських "миротворців" "через складний рельєф місцевості та туманно-дощові погодні умови" помилково прийняли за автомобіль "незаконних вірменських збройних формувань".

Крім того, того ж дня в цьому ж населеному пункті невстановлені члени вірменських збройних формувань обстріляли з вогнепальної зброї автомобіль "Камаз", який належить російським "миротворцям". Унаслідок цієї події 1 російський військовий загинув і 1 отримав поранення.

Повідомляється, що за обома фактами порушили кримінальні справи.
 

Ще на цю тему