У Вірменії тривають протести проти капітуляції в Нагірному Карабаху

09:40 22.09.2023

У столиці Вірменії – вже третій день протести проти капітуляції невизнаного Нагірного Карабаху. Ще однією умовою збоку демонстрантів є відставка голови уряду Нікола Пашиняна. 

Водночас жителів більш віддалених регіонів закликають приєднатися до протестів, якісь сколихнули столицю Єреван. А під будівлею уряду між протестувальниками та поліцією знову виникли сутички, пие ZN.UA з посиланням на Радіо Свобода. 

Вірменська сторона стверджує, що він причина цього – розпочата Азербайджаном «антитерористична операція», націлена на позиції етнічних вірмен у Нагірному Карабаху. Внаслідок атак, як повідомляє Радіо Азатутюн, загинули щонайменше 200 людей, понад 400 отримали поранення.

Азербайджан одночасно запевняє, що не завдає ударів по цивільних об'єктах, а обстрілює позиції збройних сил Вірменії.

Повертаючись до протестів у Єревані, де-не-де вони перекинулися і на різні райони столиці Вірменії.

Протести подекуди перекинулися і на різні райони столиці Вірменії. До розосередження містом демонстрантів закликав представник блоку «Мати Вірменія» Андранік Теванян. На мітингу, організованому опозицією, він заявив, що у п’ятницю протестувальники спробують оточити будівлю уряду, щоб зірвати його засідання.

З боку опозиційних сил вже надійшли анонси масових акцій непокори, до яких мають приєднатися жителі не лише Єревана, а й регіонів. Опозиціонери оголосили про створення протестного оргкомітету.
 

Ще на цю тему