Азербайджан передав Вірменії проєкт мирного договору – представник президента

08:40 22.09.2023

В Азербайджані заявили, що проводять переговори з Вірменією щодо Нагірного Карабаху. Баку запевняє, що передав Єревану проєкт мирного договору.

Про це заявив представник президента Азербайджану зі спеціальних доручень, посол Ельчин Амірбеков, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на азербайджанське видання Report.

За його словами, Азербайджан проводить з Вірменією мирні переговори, засновані на принципі взаємної поваги до суверенітету та територіальної цілісності один одного.

Він наголосив, що азербайджанська сторона вже передала Вірменії проєкт мирного договору.

Посол сказав, що діалог з представниками вірменського населення Нагірного Карабаху також сприятиме укладенню мирного договору. Але додав при цьому, що реінтеграція вірменського населення Карабаху - це внутрішня справа Азербайджану, а ці питання не мають жодного стосунку до Вірменії.

Також читайте: Досягнуто домовленості про припинення вогню у Нагірному Карабаху: Вірменія має вивести війська, - Міноборони Азербайджану

Нагадаємо, міністерство оборони Азербайджану 19 вересня оголосило про проведення в Карабаху "антитерористичних заходів локального характеру з метою відновлення конституційного ладу Азербайджану і припинення провокацій вірменських військових".

Прем'єр-міністр Вірменії Пашинян скликав засідання Ради безпеки для обговорення ситуації у Нагірному Карабаху.

Міністерство оборони Вірменії заявило, що на території Нагірного Карабаху немає вірменської армії. В уряді Вірменії заявили, що РФ не повідомила їй про "антитерористичну операцію" Баку в Карабаху.

20 вересня міноборони Азербайджану повідомило про досягнення домовленості щодо припинення бойових дій.
 

Ще на цю тему