Від російських алмазів відмовився ключовий покупець в Азії 

20:00 20.09.2023

Індія заявила про затоварення її ринку алмазами і попросила російську алмазодобувну компанію АЛРОСА тимчасово припинити поставки алмазної сировини.

Про це йдеться на сайті індійського регулятора - Ради зі сприяння експорту дорогоцінного каміння та ювелірних виробів Індії (GJEPC), пише Економічна прада.

"Це рішення ухвалено на тлі побоювань з приводу зниження попиту на алмази на міжнародних ринках, що призводить до перебоїв у роботі грануляційних фабрик", - йдеться в повідомленні регулятора.

Зазначається, що голова регулятора Віпул Шах висловив занепокоєння індійською алмазною галуззю, згадавши зниження попиту, вплив на ринок вирощених у лабораторіях алмазів, а також проблеми з профільними запасами та виробництвом, економічний спад у США та Китаї й геополітичну нестабільність. 

Індія є одним з основних покупців алмазів, насамперед дрібної алмазної сировини з Росії, і найбільшим у світі центром виробництва діамантів: у цій країні виготовляють 95% діамантів світу.  

Приблизно три чверті алмазів надходять із Росії, але до них не додають жодних офіційних документів, які могли б підтвердити їхнє походження.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему