Азербайджан другий день продовжує бойові дії в Карабаху 

13:00 20.09.2023

Азербайджан другий день поспіль продовжує вести бойові дії проти невизнаного Нагірного Карабаху, які він розпочав 19 вересня. 

У повідомленні МО Азербайджану у середу 20 вересня вранці сказано, що "локальні антитерористичні заходи… успішно тривають", пише Європейська правда.

"Знешкоджено бойові позиції, автомобілі військового призначення, артилерійські та зенітно-ракетні установки, станції радіоелектронної боротьби та інші засоби військового призначення формувань Збройних сил Вірменії", – заявили у міністерстві. 

Глава пресслужби Міноборони Азербайджану Анар Ейвазов на брифінгу ввечері 19 вересня сказав, що Збройні сили Азербайджану в Карабахі взяли під контроль понад 60 бойових позицій вірменських сил.

Так зване МЗС невизнаного Нагірного Карабаху заявило у середу вранці, що столиця Степанакерт (азербайджанська назва Ханкенді) та інші населені пункти зазнають масованих артилерійських, ракетних обстрілів і авіаударів. 

Так зване відомство повідомило про жертви, зокрема серед мирного населення.

За даними так званого Міноборони невизнаного регіону, бої на всій протяжності лінії зіткнення тривають із різною інтенсивністю, а Збройні сили Азербайджану продовжують операції з просування своїх позицій, включно з об’єктами цивільної інфраструктури. 

Карабах, гірська місцевість у регіоні Південного Кавказу, є міжнародно визнананою територією Азербайджану. Її населяють етнічні вірмени, які вважають цю територію батьківщиною своїх предків.

19 вересня Азербайджан заявив про початок "локальних антитерористичних заходів" у невизнаному Нагірному Карабаху.

Європейський Союз, Франція та Німеччина засудили військові дії Азербайджану, закликавши його повернутися до переговорів про майбутнє Карабаху з Вірменією.

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Азербайджан негайно припинити свою операцію, заявивши, що вона погіршує і без того жахливу гуманітарну ситуацію в Карабасі.

Деякі вірмени зібралися в Єревані, щоб вимагати від уряду дій. Надходили повідомлення про жорстокі сутички між поліцією та натовпом, у результаті яких постраждали люди з обох сторін.
 

 

Ще на цю тему