Москва заявляє, що Азербайджан не попереджав "миротворців" РФ про свої плани у Карабаху

20:20 19.09.2023

Москва заявила про "стурбованість" через відновлення Азербайджаном бойових дій у Карабаху та стверджує, що Баку не попереджав російський "миротворчий контингент" про свої плани.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "Интерфакс", про це заявила речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова. 

"Російська сторона наполегливо закликає конфліктуючі сторони припинити кровопролиття, негайно припинити бойові дії і повернутися на шлях політично-дипломатичного врегулювання", – заявила речниця МЗС РФ. 

Франція вимагає скликати Радбез ООН через загострення у Карабаху
Також Захарова назвала неправдивою інформацію про те, що азербайджанська сторона нібито заздалегідь попередила російських "миротворців" у Карабаху про свою "антитерористичну операцію".  

"Це не відповідає дійсності. Інформація була доведена до російського контингенту за кілька хвилин до початку бойових дій", – заявила речниця МЗС РФ.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан заявив про початок "локальних антитерористичних заходів" у невизнаному Нагірному Карабаху, який вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану.

МЗС Вірменії назвало дії Баку широкомасштабною агресією проти народу Нагірного Карабаху "з метою завершення політики етнічних чисток". Прем'єр Нікол Пашинян скликав Раду нацбезпеки. 

Ще на цю тему