Греція бере участь у військових навчаннях у Східному Середземномор'ї 

12:30 16.09.2023

У Східному Середземномор'ї проходять спільні військові навчання Кіпру з Францією, Італією та Грецією для посилення безпеки в регіоні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Президент Кіпру Нікос Христодулідіс заявив, що спільні військові маневри з трьома іншими країнами-членами ЄС підкреслюють готовність Євросоюзу забезпечити безпеку та стабільність у регіоні.

За його словами, уряд приділяє особливу увагу модернізації військових об'єктів острова, щоб повною мірою скористатися перевагами його географічного розташування в південно-східній частині Європи, недалеко від Близького Сходу та Африки.

Христодулідіс наголосив, що ці дії не спрямовані проти будь-якої іншої країни, що можна вважати завуальованим натяком на Туреччину, з якою Кіпр має непрості відносини.

Як йдеться в заяві Міноборони Кіпру, в п'ятиденних навчаннях, які розпочалися в понеділок і мають кодову назву EUNOMIA 4-2023, беруть участь військово-морські та військово-повітряні сили, в тому числі французькі винищувачі Rafale й транспортні літаки Airbus A400M Atlas.

В межах навчань вперше в цьому році відбудуться навчання з евакуації цивільного населення в разі виникнення надзвичайної ситуації в регіоні.
 

Ще на цю тему