Псевдоректорку Херсонського аграрного університету судитимуть за держзраду і співпрацю з окупантами

08:30 16.09.2023

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишньої начальниці одного з відділів Держпродспоживслужби у Херсонської області, яка "очолила" захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

"Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої начальниці одного з відділів Держпродспоживслужби у Херсонської області за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч.3 ст. 111-1 КК України)", - ідеться в повідомленні.

Слідством установлено, що у липні 2022 року обвинувачена очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет, обійнявши посаду так званого "ректора".

Вона організовувала освітній процес за стандартами рф та російськими підручниками, займалась добором викладачів та абітурієнтів.

Псевдоректорку Херсонського аграрного університету судитимуть за держзраду і співпрацю з окупантами 01

Жінка особисто читала лекції російською мовою, брала активну участь у проросійських заходах, забезпечувала видачу дипломів російського зразка.

Також за її сприяння в приміщенні навчального закладу було розміщено виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання території до рф, про що вона публічно заявляла у російських ЗМІ.
 

Ще на цю тему