Проросійському політику з Криму повідомили про підозру за трьома статтями КК України – Прокуратура АРК

08:00 16.09.2023

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру голові ради російської політичної партії «Справедливая Россия – Патриоты – За правду» в Криму за низкою статей Кримінального кодексу України.

«Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення РФ, підозрюваний через власні соціальні мережі почав поширювати матеріали з підтримкою війни в Україні. Він виправдовував проведення незаконного псевдореферендуму у 2022 році, порівнював політичний устрій в Україні із фашизмом та закликав до ліквідації української влади», – сказано в сообщении ведомства, пише видання Крим.Реалії.

Його діяльність кваліфікована як дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України), зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 1 ст. 110), виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глоріфікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2).

У повідомленні Прокуратури АРК не називається ім'я та прізвище підозрюваного, проте згідно з відкритими джерелами партію «Справедливая Россия – Патриоты – За правду» очолює проросійський політик та блогер Степан Кіскін. Його публічних коментарів наразі немає. Якщо його провину буде доведено, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.
 

Ще на цю тему