Українське Дунайське пароплавство набирає екіпажі на звільнений після блокування у Сербії флот

13:40 14.09.2023

Буксир «Братислава» і судно «Механик Головацький», звільнені з-під арешту за позовом сербської компанії Nis Gazprom Neft, готуються вийти у перші рейси. 

Про це повідомила прес-служба пароплавства, пише видання Порти України.

Судна заарештували у червні 2022 року за позовом сербської «доньки» російського «Газпрому». Країна-агресор намагалася взагалі заблокувати роботу УДП на Середньому Дунаї. Майже рік юристи УДП боролися за звільнення суден, й у серпні 2023 року судна повернулися до Ізмаїлу.

Був ризик, що судна під час тривалої стоянки, що називається, розберуть по запчастинам. Але екіпажі проявили справжній патріотизм та відданість справі, не покинувши судна. Спочатку на теплоходах залишався повний склад екіпажу. Пізніше чергували скорочені екіпажі. Час від часу на теплоході та буксирі проводились ротації. Завдяки командам судна повернулися додому у задовільному технічному стані. На «Головацькому», наприклад, екіпаж займалися фарбуванням, дрібними ремонтами, підтримуючи судно на ходу”, — поінформувала прес-служба.

Наразі судна проходять міжрейсове технічне обслуговування на БТОФ. Невдовзі планується завершити роботи на теплоході «Механік Головацький» — це ревізія питних цистерн, системи ДАУ (дистанційного автоматизованого управління), механізмів. Аналогічні роботи чекають на буксир «Братислава».

Теплоходи мають невдовзі вийти на лінію. Але частина членів екіпажів вже працює на інших суднах. Тому капітани мають терміново поповнити штат. Команди звертаються до дунайців — приходьте на роботу! Колективи дружні та перевірені. Флот чекає”, — наголосили в УДП.

ПрАТ «УДП» здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю. Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дозволяє оперувати приблизно 20 баржевими караванами.

Компанія у 2022 році перевезла морським та річковим флотом 1,8 млн тонн вантажів. Основу вантажів у 2022 році складали зернові та металургійна сировина. Крім того, компанія почала розвивати напрям контейнерних перевезень і запустила регулярні контейнерні каравани.

За підсумками 2022 року ПрАТ «УДП» одержало понад 1 млрд грн прибутку після 38 млн грн збитку за попередній рік.
 

Ще на цю тему