Кабмін доєднав порти на Дунаї до гуманітарної програми Grain from Ukraine

09:20 12.09.2023

Кабінет міністрів на засіданні у п’ятницю, 8 вересня, підтримав постанову про залучення українських портів на Дунаї до надання гуманітарної допомоги у межах ініціативи Grain from Ukraine.

Як повідомляє «Урядовий портал», дунайські порти відтепер будуть залучені до надання гуманітарної допомоги у вигляді пшениці та кукурудзи країнам Африки й Азії, пише видання Порти України.

Це наш внесок у світову продовольчу безпеку. Працюємо з ООН та іншими нашими партнерами, аби повноцінно відновити аграрний експорт з України та остаточно розблокувати наші чорноморські порти”, — наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

З моменту старту програми Grain From Ukraine порти Великої Одеси відправили 170 тис. тонн української пшениці до таких нужденних країн як Ефіопія, Сомалі, Ємен, Кенія.

Програма Grain from Ukraine реалізується в партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Про фінансову участь у програмі заявили понад 30 держав та Європейський Союз. Обсяг акумульованих коштів, наданих міжнародними партнерами для української ініціативи Grain from Ukraine становить майже $200 млн.

Перше судно Nord Vind (прапор — Барбадос) за цією програмою на початку грудня 2022 року прибуло до порту Джибуті, звідки 25 тис. тонн пшениці було доставлено мешканцям Ефіопії.
 

Ще на цю тему