Міноборони Румунії підтвердило падіння російського дрона на її території

16:20 06.09.2023

Міністр оборони Румунії Анхель Тілвар підтвердив, що частини російського безпілотника впали на румунську територію під час атаки на порт Ізмаїла на Дунаї 4 вересня.

Про це повідомляє CNN, пише видання ZN.UA.

За словами керівника румуського Міноборони, уламки дрона виявили біля селища Плауру, що межує з українським містом Ізмаїл Одеської області, та розташоване по той бік Дунаю.

«Ми обстежили дуже велику територію, у тому числі й ту, про яку велися дискусії у публічному просторі, і я підтверджую, що на цій території було знайдено фрагменти, які можуть бути від дрону», - сказав міністр.

Він додав, що через це країна планує посилити заходи безпеки.

Водночас питання про евакуацію місцевих жителів, за його словами, не піднімалось, оскільки знайдені елементи не становлять загрози.

Як пише румунське видання G4Media, речник Міноборони Румунії Костянтин Спіну, розповів, що «кілька елементів, які можна порівняти з елементами безпілотника» виявили у вівторок ввечері. НА разі слідчі проводять їхню експертизу.

«Наразі ми не можемо сказати, чи це елементи від нещодавніх чи старіших атак. Адже минулого року у нас була ситуація, коли на румунському березі Дунаю виявили останки безпілотника», – сказав Спіну.

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку також підтвердив, що на території Румунії були знайдені уламки безпілотника.

«Так, це сталось вчора. За 100 метрів від води, в лісі», - сказав він журналістам.

Раніше міністерство національної оборони Румунії заперечувало, що російські дрони-камікадзе Shahed-136/131, які атакували в ніч на 4 вересня Одеську область, впали на території Румунії, та заявило, що вони не несли прямої загрози країні. Очільник МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що Україна має фотодокази і готова поділитися ними.
 

Ще на цю тему